Radio 2

Opnieuw files door acties van luchtvaartpolitie op luchthaven van Zaventem

De luchtvaartpolitie houdt vandaag weer stiptheidsacties op de luchthaven van Zaventem. Vanmorgen werden controles gehouden op de toegangsweg naar de luchthaven wat een tijd voor files zorgde. Die actie is afgelopen maar de stiptheidsacties bij de grenscontrole blijven de hele dag duren.

Wie vandaag een vlucht heeft op de luchthaven van Zaventem doet er goed aan om tijdig naar de luchthaven te komen. Door de stiptheidsacties van de luchtvaartpolitie lopen de wachttijden aan de grenscontroles op tot ongeveer een half uur.  Vanmorgen, tijdens het spitsuur op de luchthaven was dat zelfs een uur.  

Burgers hebben recht op een kwalitatieve grenscontrole maar die kunnen we niet altijd bieden momenteel

Aldo Houben - Politievakbond NSPV

Al voor de tweede vrijdag op rij houden de vakbonden stiptheidsacties om hun eisen kracht bij te zetten. Ze vragen meer personeel, een betere infrastructuur en beter materieel. "Dat is noodzakelijk om ons werk goed te kunnen doen", zegt Aldo Houben van de politievakbond NSPV.  "Burgers hebben recht op een kwalitatieve grenscontrole en dat kunnen we nu niet doen. "

Overleg

Intussen hebben de vakbonden bericht gekregen dat ze welkom zijn op het kabinet van minister van Binnenlandse zaken Pieter De Crem.  Daar zullen ze hun eisen met de minister bespreken. Dat overleg is voor volgende week gepland.

Meest gelezen