Jonas Hamers / ImageGlobe

Postbodes delen elke maand nog 27 miljoen aan pensioenen rond: "Een minderheid"

Elke maand bezorgen postbodes nog ongeveer 25.000 pensioenen cash aan gepensioneerden. Dat zegt de Federale Pensioendienst, en staat in Het Laatste Nieuws. In totaal wordt zo maandelijks ruim 27 miljoen euro aan pensioengeld contant uitbetaald. Het gaat om een kleine minderheid van de alle pensioenen. "De meeste worden al per overschrijving uitbetaald, wat we ook aanbevelen", zegt Vik Beullens van de Pensioendienst. 

Het pensioen wordt uiteraard niet zomaar in de brievenbus gestoken, maar moet persoonlijk aan de gepensioneerde worden afgegeven. Vier keer per maand delen postbodes de pensioenen rond. De gepensioneerde krijgt op voorhand te horen op welke dag dat wordt bezorgd, al kan dat "licht verschillen, afhankelijk van weekends en feestdagen", zegt Beullens. 

De meeste pensioenen worden wel al gewoon overgeschreven. "We raden dat ook aan, want dat is veiliger en sneller, en er moet niemand thuis zijn", zegt Beullens. Slechts 1 op 100 pensioenen wordt nog aan de deur bezorgd. Het merendeel (2,27 miljoen pensioenen voor een totaal van 3,2 miljard) belandt gewoon maandelijks op de rekening. 

Overigens, de nieuwe regeling bij de post, waarbij niet-dringende post nog maar twee keer in de week wordt rondgedeeld, zal geen effect hebben op de pensioenbezorging. "Die volgen een ander principe", zegt Beullens. 

Bpost wil uit veiligheidsoverwegingen niet communiceren over de ronddelingen.

Meest gelezen