Jan De Meuleneir

Aalsterse kinesist bij Lotto Soudal zit vast in quarantaine in Abu Dhabi

De UAE Tour, de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten, is gisteren met onmiddellijke ingang stopgezet door het coronavirus. Er hebben twee Italianen positief getest. Daardoor is het Yas Marina hotel in Abu Dhabi momenteel in lockdown. Alle aanwezige renners en personeel werden ondertussen getest op het virus. Een van hen is Lucas, de vriend van Radio 2-collega Paulien.

“Ik ben wel een beetje ongerust. Het coronavirus was altijd ver-van-mijn-bed, maar nu komt het wel heel dichtbij”, vertelt Paulien. Haar vriend is kinesist bij het Belgische WorldTour-team Lotto Soudal. Gisteravond kreeg ze een sms'je: “What the fuck, er is corona in ons hotel.” Nadien volgde veel onduidelijkheid. Het hotel werd afgesloten, niemand mocht het verlaten. Buiten stond het leger en enkele ziekenwagens. “Dat zorgde wel voor een onaangenaam gevoel bij de renners en de staff”, zegt Paulien.

Vooral veel wachten

Later op de avond zou iedereen getest worden. Dat werd uiteindelijk vanmorgen vroeg. Om 6 uur werd iedereen uit zijn bed gehaald en de gang opgestuurd. Daar namen ze de temperatuur en schraapten met een stokje in de neus. Nadien was het opnieuw wachten. Dat is nu al de hele dag zo. “Niemand weet hoe lang ze moeten wachten op de resultaten. Sommigen zeggen 12 uur, andere 24 uur of zelfs 36.” Pas als de resultaten gekend zijn, wordt er gecommuniceerd hoe het verder moet en of ze al dan niet in quarantaine moeten blijven. “Die onwetendheid is wel lastig.”

Ondertussen proberen Lucas en zijn collega’s zich bezig te houden. “Vanmorgen stuurde hij mij nog een foto van het zwembad, dus zo vreselijk zal het daar wel niet zijn”, lacht Paulien. Later vandaag moest iedereen wel terug naar de kamer en kregen ze eten en een mondmasker.

Zondag naar huis

Normaal gezien kwamen ze zondagavond naar huis, maar dat kan nu wel eens anders zijn. “Ik hoop dat hij snel thuis is, want ik was al aan het aftellen naar zondag.” 

Meest gelezen