Algemene netwerkstoring bij supermarktketen Colruyt: Collect&Go en DATS getroffen

Supermarktketen Colruyt heeft vanmorgen informaticaproblemen. Onder meer de website ligt plat en er zijn ook problemen met Collect&Go, het systeem waarbij klanten online bestellingen kunnen doen. In de winkels van Colruyt zijn er geen problemen, die zullen vandaag allemaal geopend zijn.   

“We ervaren momenteel een algemene netwerkpanne bij Colruyt Group. De oorzaak ligt intern en is het gevolg van een systeemaanpassing van vorige nacht", zegt Hanne Poppe van Colruyt.

"De commerciële systemen zijn wel beschikbaar, de winkels van de groep zijn open en bereikbaar en klanten kunnen komen winkelen. Momenteel is er wel een impact op de applicaties van Collect&Go."

Ook bij de benzinestations van Dats zijn er problemen. "Klanten die proberen te betalen via de Xtra-kaart of de app aan het tankstation, kunnen hinder ondervinden om te tanken." Betalen met een andere betaalkaart is wel mogelijk. 

Meest gelezen