Vrouw die verdacht wordt van dood zoontje in Torhout moet maand langer in de cel blijven

De vrouw van 31 uit Torhout die afgelopen week werd aangehouden voor de dood van haar zoontje van 2 moet langer in de cel blijven. Haar aanhouding is met een maand verlengd. De vrouw zou de peuter te veel medicatie hebben gegeven.

Het kind overleed nadat hij te veel zetpillen had gekregen. Volgens de advocaat van de moeder, Kris Vincke, handelde zijn cliënte te goeder trouw en niet met opzet. Ze wou haar zoontje helpen omdat hij na een operatie aan zijn amandelen te veel pijn had en bleef wenen. De vrouw gaf de peuter 7 zetpillen in 10 uur tijd. 

Nog volgens de advocaat heeft de vrouw ook een geestesstoornis en lijdt ze aan borderline. Mensen met die geestelijke aandoening lijden aan onvoorspelbare stemmingswisselingen: het ene moment zijn ze intens gelukkig, het andere zitten ze diep in de put. Vincke zou haar dan ook het liefst laten opnemen in de psychiatrie.

Advocaat: "Liever opname in de psychiatrie"

"Mijn cliënte verblijft nu in een naaktcel. Dat is een cel waar er niets is, zelfs geen afstandsbediening voor de tv. Dat heeft een reden: men wil vermijden dat er iets fout loopt, of dat ze zichzelf iets aandoet", zegt Vincke.

"Ook slapen lukt moeilijk. Om het kwartier komt er een cipier kijken of alles goed verloopt. Dat zal allemaal wel met goede bedoelingen zijn, maar dat maakt het allemaal veel zwaarder. Hetzelfde ook met de begrafenis, ze kreeg wel de toestemming om te gaan, maar ze kon niet in het auditorium zitten."

Meest gelezen