Jonas Roosens

Universiteit Antwerpen haalt geen Erasmusstudenten terug uit Italië door coronavirus

Universiteit Antwerpen haalt geen studenten terug uit Italië door het coronavirus. De studenten zijn er op Eramusuitwisseling, maar kunnen daar voorlopig blijven. Wie nog moet vertrekken, wordt afgeraden om te gaan.

De studenten van Universiteit Antwerpen die op Eramusuitwisseling zijn in Noord-Italië, mogen daar voorlopig blijven. "Op dit moment zijn er 15 studenten van de UA in het risicogebied", zegt Peter De Meyer van Universiteit Antwerpen.  "We hebben besloten om de studenten niet terug te halen, maar we werken nauw samen met de lokale universiteiten daar. Ze hebben maatregelen uitgevaardigd en onze studenten volgen die nauw op."

We halen onze studenten niet terug, maar werken nauw samen met de lokale universiteiten daar

Peter De Meyer, woordvoerder Universiteit Antwerpen

"Studenten en personeel van de universiteit die nog moeten vertrekken, raden we af om te gaan als het niet dringend is", vult De Meyer aan.

Meest gelezen