flamenc

Waterpeil nergens hoger in België dan in Rotselaar

Nergens anders in België staat het waterpeil vandaag hoger dan in rivier De Winge in Rotselaar. De regen van de afgelopen dagen én de dooi van de sneeuwval hebben enkele straten blank gezet. Momenteel is de situatie onder controle, maar dat kan elk moment veranderen. 

Wie een kijkje gaat nemen op de website waterinfo.be ziet maar één grote rode stip: rivier De Winge in Rotselaar. En inderdaad, het is de enige plek in België waar de rivier uit haar oevers is getreden. Burgemeester Jelle Wouters: "Vannacht is de brandweer moeten uitrukken voor een tiental woningen aan de Molenbaan in Wezemaal. Daar stond het water tot op de straat. Andere kritieke punten zijn bedrijventerrein "Wingepark' en de Steenweg op Holsbeek. Momenteel is de situatie onder controle omdat het vandaag nog niet geregend heeft, maar dat kan de komende dagen veranderen." 

Zandzakjes

Heel ongebruikelijk is het niet dat het waterpeil van de Winge in Rotselaar wat hoger staat. Maar een echte overstroming hebben we al enkele jaren niet meer gehad, zegt burgemeester Wouters: "De Winge krijgt heel wat water te slikken van grachten die er in uitmonden. Tel daar de regen van de afgelopen dagen bij én de dooi van de sneeuw van gisteren, dan raakt ze snel gevuld." Wie de komende dagen zandzakjes nodig heeft, kan daarvoor terecht bij de Technische dienst van de gemeente. 

Meest gelezen