Yuzuru SUNADA

Wielerploeg Deceuninck-Quickstep in quarantaine op Emiraten voor test op corona

Een aantal renners en teamleden van de West-Vlaamse wielerploeg Deceuninck-Quickstep zitten in quarantaine in de Verenigde Arabische Emiraten. Ze zijn afgelopen nacht getest op het coronavirus nadat leden van een andere wielerploeg ziek geworden zijn. 

Deze week zou de ronde van de Verenigde Arabische Emiraten gereden worden. Er waren nog twee ritten te gaan, maar toen werden twee teamleden ziek van de ploeg UAE. De twee kwamen uit Noord-Italië en zijn positief getest op het coronavirus. Daarop is beslist om ook alle andere ploegen in het hotel in quarantaine te plaatsen en te controleren.

In het ergste geval moeten onze teamleden hier nog twee weken blijven

Manager Patrick Lefevere

Manager van Deceuninck-Quickstep Patrick Lefevere kreeg vrijdagmorgen het nieuws over de quarantaine te horen. "De mensen van UAE zaten toevallig net naast onze ploeg voor het ontbijt en het avondeten. Dus er is heel veel contact geweest. Ons team is nu getest geweest. En het duurt een aantal uur voor we de resultaten hebben. In het erste geval zullen ze veertien dagen moeten blijven."

Geen gevolgen voor Kuurne-Brussel-Kuurne

De renners van Deceuninck-Quickstep die dit weekend deelnemen aan Kuurne-Brussel-Kuurne namen niet deel aan de ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. Er zijn dus ook geen gevolgen voor hen. De laatste twee ritten van de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten zullen uiteraard niet meer gereden worden. 

Meest gelezen