Chauffeur De Lijn neergestoken  door jongeman in het Nederlandse stadje Hulst

In het Nederlandse grensstadje Hulst is een Belgische buschauffeur van De Lijn aangevallen met een mes door een jongeman. De chauffeur kreeg een messteek in de borst. Hij ligt in het ziekenhuis maar is niet in levensgevaar. De chauffeur werd aangevallen toen hij de jongen samen met 2 vrienden aansprak, omdat ze volgens hem ruzie zochten met de andere passagiers. De Nederlandse politie is naar eigen zeggen de verdachte op het spoor.

Het was afgelopen vrijdagavond rond 18u dat het gebeurde. De chauffeur stond met zijn bus aan een halte in Hulst, om daarna zijn route naar België te hervatten. Op dat moment stapten enkele personen de bus in, onder wie een drietal jongeren, twee jongens en een meisje. Volgens de chauffeur zochten ze meteen ruzie met de andere passagiers. Hij hoorde ook dat ze tegen de ramen van de bus sloegen.

De buschauffeur sprak het drietal daarop aan. Hij vroeg hen om zich te gedragen en anders de bus te verlaten.Twee van de drie jongeren stapten daarop van de bus, maar de jongen bleef. Toen de chauffeur hem opnieuw aansprak, trok hij een mes.

Eerst bleef het bij dreigen, maar daarna sprong de jongen van de bus en begon hij volgens de chauffeur hard tegen de bus te slaan. De chauffeur zou volgens de Nederlandse politie de jongen daarop hebben gefilmd, waarna alles uit de hand liep. De jongen haalde uit met een mes, en stak de chauffeur in de borst.

Buschauffeur in ziekenhuis

Na het incident werd de chauffeur verzorgd door een collega. Die belde ook meteen de hulpdiensten. De man werd daarop naar het ziekenhuis gebracht. Hij is niet in levensgevaar, maar volgens De Lijn wordt hij wel nog verder verzorgd in het ziekenhuis. 

We zijn allemaal erg geschokken. Dit heeft veel impact, zeker als er fysiek geweld bij komt kijken

Karen Van der Sype, De Lijn

"We zijn uiteraard allemaal erg geschrokken dat dit gebeurd is", zegt Karen Van der Sype van De Lijn. "Vooral omdat het op een buslijn was die niet bekend staat als een risicolijn. Zo'n agressie meemaken heeft heel veel impact. Zeker als er fysiek geweld bij komt kijken."

Verdachte op het spoor

De Lijn maakte de camerabeelden vanop de bus over aan de politie Zeeland-West-Brabant in Nederland. Die zegt dat ze dankzij de beelden intussen een verdachte in het vizier hebben. Ze hoopt hem "op korte termijn aan te houden".

Meest gelezen