AFP or licensors

Britse premier Boris Johnson en Carrie Symonds zijn verloofd en krijgen een baby, en daar is ook de pers blij mee

De Britse premier Boris Johnson (55) en zijn partner Carrie Symonds (31) zijn verloofd. En wat nog meer is: het koppel verwacht een baby aan het begin van de zomer. Voor Johnson wordt het zijn derde huwelijk en zijn (vermoedelijk) zesde kind. Heugelijk nieuws, niet alleen voor de verloofden/aanstaande ouders, maar ook voor de Britse (roddel)pers, die maar wat graag aandacht schenkt aan het turbulente privéleven van Johnson.

Carrie Symonds maakte het nieuws gisteren bekend op haar afgeschermde privé-account op Instagram. "Normaal gezien post ik dit soort dingen hier niet, maar ik wilde dat mijn vrienden het van mij horen. De meesten weten het al, maar voor wie nog niet op de hoogte is: eind vorig jaar hebben we ons verloofd en er is een baby onderweg voor het begin van de zomer. We voelen ons ongelofelijk gezegend." Het nieuws werd later bevestigd door een woordvoerder van het koppel.

Johnson en Symonds hebben al een hele tijd een relatie, maar die lekte pas een dik jaar geleden uit. De twee leerden elkaar kennen in 2012, toen Symonds werkte voor het campagneteam voor Johnsons herverkiezing als burgemeester van Londen. Later leidde ze de communicatiedienst van de Conservatieve partij, een functie die ze bekleedde tot 2018.

Toen Boris Johnson in het voorjaar van 2019 bekendmaakte dat hij kandidaat was om Theresa May op te volgen als partijleider en premier bij de Conservatieven, verschenen ze voor het eerst samen in het openbaar.   

Na Johnsons verkiezing tot partijleider en premier, ging het koppel samenwonen in Downing Street 10, de ambtswoning van de Britse eerste minister. Het was de eerste keer in de Britse geschiedenis dat een premier officieel ging samenwonen met een ongetrouwde partner. Symonds is ook de jongste partner van een eerste minister in 174 jaar.

Al twee keer getrouwd, maar hoeveel kinderen?

Voor de Britse media zijn de verloving en de zwangerschap groot nieuws én een aanleiding om het op zijn zachtst gezegd woelige privéleven van Boris Johnson nog eens in de schijnwerpers te zetten.

Johnson is al twee keer eerder in het huwelijksbootje gestapt. Van 1987 tot 1993 was hij getrouwd met Allegra Mostyn-Owen. In datzelfde jaar nog trouwde hij met Marina Wheeler, met wie hij officieel nog altijd getrouwd is. Het koppel woont al een paar jaar apart. Eind 2018, toen de eerste geruchten over zijn relatie met Carrie Symonds opdoken, liet Johnson weten dat hij en Wheeler niet langer samen waren. Enkele dagen geleden kwam het in de rechtbank tot een akkoord over een financiële regeling, waardoor Johnson en Wheeler de scheidingsaanvraag kunnen indienen.

Voor Johnson wordt de trouwpartij met Carrie Symonds dus zijn derde huwelijk, maar zijn hoeveelste kind wordt het? Opvallend: daarover durven veel Britse media zich niet duidelijk uitspreken. En dat is vooral om dat Boris Johnson zelf daarover alle commentaar weigert. Hij heeft vier kinderen met Marina Wheeler. En in 2013 moest hij na een juridische procedure een kind erkennen dat hij tijdens een affaire in 2009 kreeg met kunsthandelaar Helen Macintyre. Van Johnson is bekend dat hij meerdere buitenechtelijke affaires en losse relaties heeft gehad.

De nieuwe baby zou dus officieel zijn zesde kind worden. Maar ook al krijgt Johnson regelmatig vragen over zijn kinderen, onder meer hoeveel hij er heeft, hij wil er dus niks over kwijt. In november luidde het in een radio-interview naar aanleiding van de Britse parlementsverkiezingen nog: "Ik hou veel van mijn kinderen maar zij doen hier niet aan mee. Daarom zeg ik niks."

Gegil en brekend servies

En ook de relatie tussen Johnson en Symonds haalde al de pers op een niet al te fraaie manier. In juni vorig jaar belden buren van het koppel de politie omdat ze werden opgeschrikt door gegil, geroep en het geluid van brekend servies. De Britse krant The Guardian kon geluidsopnames beluisteren waarin Symonds riep dat Johnson "van haar af moet gaan" en "haar flat moet verlaten". De agenten vertrokken weer, nadat Johnson en zijn vriendin hen hadden verzekerd dat er niets aan de hand was.

Gokken op de naam

In ieder geval wordt Boris Johnson de eerste premier in 250 jaar die trouwt tijdens zijn ambtstermijn. Hij zou ook de eerste premier in office zijn die gaat scheiden sinds 1769. De laatste "Downing Street 10"-baby is Florence Rose Endellion, de dochter van toenmalig premier David Cameron, geboren in augustus 2010. En in 2000 werd toenmalig premier Tony Blair vader van een zoon Leo.

Bij Britse gokkantoren kan je ook al volop inzetten op de naam van de nieuwe telg. Voor een meisje is Charlotte favoriet, voor een jongen doen James en Stanley het goed. Maar ook Winston is voor de gokkers een grote kanshebber. Van Boris Johnson is bekend dat hij een grote fan is van voormalig Brits premier Winston Churchill. Ooit schreef hij een biografie over hem.

En gezien de baby verwacht wordt "aan het begin van de zomer", hebben sommige kranten ook al uitgeteld dat de baby in de herfst verwekt moet zijn, en wel rond... 31 oktober. De datum waarop de door Johnson fel bevochten brexit oorspronkelijk had moeten plaatsvinden.

Bekijk hier enkele beelden uit het archief van Boris Johnson en zijn partner Carrie Symonds:

Videospeler inladen...

Meest gelezen