Bernard Comeliau

Cedric Nuytinck voor vierde keer Belgisch Kampioen tafeltennis

Afgelopen weekend vond het Belgisch Kampioenschap tafeltennis plaats in Spa. Daar mocht Cedric Nuytinck (27) uit Lovendegem zich weer tot beste Belgische tafeltennisser kronen. Dat gebeurde nu al voor de vierde keer op rij. Nuytinck versloeg zijn ploegmaat bij de nationale ploeg Florent Lambiet met 4-1.

De Oost-Vlaamse Cedric Nuytinck is de nummer 47 op de wereldranglijst en was zo de grote favoriet van het kampioenschap om zichzelf op te volgen. Hij heeft al enkele jaren de fakkel van legende Jean-Michel Saive in ons land overgenomen.

Geen spannende finale

Als eerste reekshoofd moest hij pas in de achtste finale aantreden. Daarin versloeg hij met ruim verschil (4-1) een Waalse speler. In de kwartfinale volgde met Yannick Vostes een oude rot, maar ook hij werd met dezelfde setstanden naar huis gestuurd. De laatste vier spelers in het tornooi maken allemaal deel uit van de Belgische nationale ploeg. Nuytinck rekende daar af met zijn maatje Robin Devos met 4-2-cijfers. In de andere halve finale stond er geen maat op Florent Lambiet, die zijn dubbelpartner Martin Allegro uitschakelde. Een spannende finale werd het echter niet. Lambiet kwam er niet aan te pas en moest uiteindelijk met 4-1 het onderspit delven.

Het is altijd een speciaal gevoel en het went nooit
Cedric Nuytinck, Belgisch Kampioen tafeltennis

"Het is altijd een speciaal gevoel en het went nooit", reageert Nuytinck via zijn Facebookpagina. "Ik ben trots en dankbaar dat ik dit kan doen met mijn team, met wie ik al jarenlang vertrouwd ben. Ik heb er voor moeten vechten, maar voelde dat ik ging winnen. Ik ga er alles aan doen om van die vier keer op een rij een vijf te maken."

Meest gelezen