Godong contact@godong-photo.com

Bisdom neemt maatregelen tegen corona: "Geef geen hand bij de vredeswens en let op met wijwater"

De Belgische bisschoppen raden aan om bij het binnen- en buitengaan van de kerk geen wijwater te gebruiken. Het is één van de maatregelen waarmee de kerk wil vermijden dat het coronavirus zich verder verspreidt. 

De katholieke kerk in ons land sluit zich aan bij de oproep van de overheid om extra waakzaam te zijn voor het coronavirus. Daarom lanceert het een drietal voorzorgsmaatregelen. Zo worden hosties het best in de hand aangenomen in plaats van op de tong. Er wordt ook gevraagd om wijwater te vermijden. En als vredeswens wordt aangeraden om eens te knikken of te glimlachen in plaats van een hand te geven of te kussen.

Nu de communies er aan komen is het extra druk in de kerk

Marieke VanderSchaeghe, woordvoerder bisdom Brugge

Met de communies in het vooruitzicht is het extra druk in de kerk", vertelt Marieke VanderSchaeghe van het bisdom Brugge. "Er komen veel kinderen en jonge gezinnen langs. Met de maatregelen hopen we, zonder paniek te zaaien, de verdere verspreiding van het virus te voorkomen."

Meest gelezen