Scholen Sint-Lambrechts-Woluwe moeten alle leerlingen bevragen over hun verblijf de afgelopen dagen

De burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe, Olivier Maingain, heeft een politiereglement goedgekeurd waarin staat dat iedereen die terugkomt van een buitenlandse vakantie in risicogebied twee weken lang niet in publieke ruimtes in de gemeente mag komen. 

Heel specifiek gaat het dan om scholen, kinderdagverblijven, rusthuizen, gesloten sportcentra en de gemeentelijke gebouwen. In principe moeten alle directeurs van de scholen in Sint-Lambrechts-Woluwe dus alle leerlingen vanmorgen ondervragen over waar ze naartoe zijn gegaan tijdens de vakantie. 

Ik denk dat het onmogelijk is om alle kinderen te gaan bevragen.

Sigrid Mahy - Directrice basisschool Voorzienigheid

Sigrid Mahy is directrice van basisschool Voorzienigheid in Sint-Lambrechts-Woluwe en kreeg gisteravond een mail van het gemeentebestuur. Toch ziet ze een bevraging van alle leerlingen niet zitten: "Ik denk dat dat heel moelijk is, zeker bij de jongste kleuters. Zij weten niet waar ze naartoe zijn gegaan. Daarom heb ik gisteravond nog een mail gestuurd naar de ouders met de vraag om hun kinderen thuis te houden, als ze in risicogebied geweest zijn."

Buiten proportie

Minister van volksgezondheid Maggie De Block is niet te spreken over de maatregel van Sint-Lambrechts-Woluwe.  Ze noemt de maatregelen van het gemeentebestuur "volledig disproportioneel".  Volgens haar zijn de maatregelen veeleer ingegeven door "politiek activisme".

Meest gelezen