Yorick Jansens

Eerste hulp bij reisplannen in coronatijden

Wie een reis geboekt heeft en vragen heeft over de mogelijke gevolgen van het coronavirus op die reis, kan daarvoor terecht op de website van de FOD Economie. Bevoegd minister Nathalie Muylle (CD&V) benadrukt dat de informatie permanent wordt bijgewerkt. Ook ondernemers met vragen kunnen er terecht.

De coronavirusepidemie heeft heel wat gevolgen voor reizigers. Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben bijvoorbeeld al vluchten geannuleerd, of mensen willen de reis zelf annuleren uit voorzorg. Wie daar vragen over heeft kan daarvoor terecht op deze website van de FOD Economie: economie.fgov.be

De website probeert antwoorden te bieden op concrete vragen zoals: "als je luchtvaartmaatschappij je vlucht annuleert, heb je dan recht op een vergoeding?" of "je annuleert zelf een reis, kun je dan je geld terug krijgen?". Ook wie in het buitenland strandt door het coronavirus, vindt op de website heel wat informatie.

Niet alleen reizigers kunnen terecht op de website. Er is ook een deel van de site voorzien om vragen van ondernemingen te beantwoorden. Ondernemers met vragen kunnen op deze website terecht: economie.fgov.be.

Meest gelezen