Grote werken op spoorlijn Dendermonde-Mechelen veroorzaken tot eind mei hinder

Tot eind mei zullen werken op de spoorlijn Dendermonde-Mechelen veel hinder veroorzaken. Tijdens de paasvakantie en in verschillende weekends zullen er geen treinen rijden, pendelaars kunnen wel op vervangbussen rekenen. Alle werken moeten afgerond zijn op 23 mei, zodat de trein weer kan rijden tijdens de Ros Beiaardommegang in Dendermonde.

Het is de grootste werf ooit op de spoorlijn Dendermonde-Mechelen. De werf is 30 kilometer lang en doorkruist maar liefst drie provincies.

Geen treinen in het weekend

De werken beginnen vandaag en eindigen op zaterdag 23 mei. “We hebben specifiek voor deze periode gekozen, tijdens de paasvakantie is het minder druk omdat er meer mensen op reis zijn”, zegt woordvoerder van Infrabel Thomas Baeken. In de paasvakantie en 8 andere weekenden rijden er geen treinen rijden. “We werken dag en nacht de komende drie maanden. Wanneer er geen treinen rijden, leggen we vervangbussen in.”

De werken eindigen op zaterdag 23 mei. “Dat is de laatste dag dat er geen treinen rijden. Op zondag 24 mei rijden de treinen weer, zo kunnen alle bezoekers voor de Ros Beiaardommegang met de trein naar Dendermonde gaan.”

Veilig treinverkeer

“Tijdens de werken vernieuwen we de sporen, dwarsliggers, bovenleidingen en seinen. Dat is nodig om de veiligheid voor het treinverkeer te garanderen", aldus Thomas Baeken. Ook wordt er gewerkt aan de Jan Bogaertsbruggen in Kapelle-op-den-Bos.

Hieronder zie je een overzichtskaart van de werken.

Infrabel

Meest gelezen