Helikopters cirkelen boven Meetjesland om militaire oefening voor te bereiden

Boven het Meetjesland vliegen vandaag en morgen heel wat helikopters. De helikopters verkennen het luchtruim als voorbereiding op een grote militaire oefening later deze maand. Ook kunnen er luide knallen te horen zijn. 

Midden maart komen 400 militairen samen in het Meetjesland. Vandaag en morgen wordt de grote legeroefening al voorbereid.

Luchtruim controleren

Vandaag en morgen zijn er veel helikoptervluchten boven de ruime regio Eeklo. Ook zullen er luide knallen te horen zijn. Maar inwoners moeten niet schrikken, het gaat om gecontroleerde voorbereidingen voor een militaire oefening. Midden maart trekken 400 Belgische militairen en ook heel wat buitenlandse specialisten naar het Meetjesland op oefenmissie. Vandaag wordt dat oefenterrein al verkend.

Fictieve aardbeving

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 maart vindt de grote legeroefening plaats in en rond Eeklo. Tijdens die oefening zal onder andere een aardbeving in scène gezet worden met de hulp van 500 burgerfiguranten. Ook zullen er heel wat militaire voertuigen te zien zijn zowel op het land, op het water als in de lucht. Meer informatie over de militaire oefening vind je op de website.

Meest gelezen