Radio 2

Zware inbraak Mediamarkt Hasselt: "Er is veel schade en veel gestolen"

Afgelopen nacht is er ingebroken in de Mediamarkt op de Ikea-site in Hasselt. De buit is aanzienlijk.

De politie kreeg rond 2.30u een melding binnen over de inbraak. De inbrekers hebben een ruit aan de voorkant van de winkel helemaal stukgeslagen. Dorien Baens van politiezone LRH: "Toen we aankwamen zagen we dat de grote glazen toegangsdeur en de etalage volledig verbrijzeld waren. De verdachten zijn binnengegaan en hebben een reeks laptops, tablets en smartphones gestolen."

Bij aankomst is de politie LRH onmiddellijk begonnen met de omgeving uit te kammen: "Dat hebben we met een speurhond gedaan, maar we hebben geen verdachten. Toch hopen we dat er resultaten voortkomen uit het verdere onderzoek", zegt Baens.

De omvang van de buit zal pas duidelijk worden wanneer de inventaris is opgemaakt. Het gerechtelijk lab is maandagochtend ter plaatse geweest om een uitgebreid sporenonderzoek uit te voeren.

Meest gelezen