Radio 2 Antwerpen

Mechelse school waakzaam voor coronavirus: "150 leerlingen terug van skireis in Noord-Italië"

Op campus Pitzemburg van het Busleyden Atheneum in Mechelen starten de lessen na de krokusvakantie met extra waakzaamheid voor het coronavirus. "We hebben 150 leerlingen en leerkrachten die zijn teruggekeerd van een skireis in Noord-Italië", zegt directeur Jeroen Van der Auwera op Radio 2 Antwerpen.

"Voor zover wij weten is iedereen gezond en wel teruggekeerd. Wij hebben geen indicaties dat leerlingen of begeleiders ziek zijn", zegt Jeroen Van der Auwera, de directeur van campus Pitzemburg van het Busleyden Atheneum  in "Start je dag".  "Onze groep is gaan skiën in het Italiaanse Passo Tonale dat grenst aan streken waar het coronavirus is opgedoken.  Het skigebied zelf bleef voorlopig gevrijwaard van besmettingen", zegt Van der Auwera.

Sommige bezorgde ouders vragen of ik de school niet moet sluiten

Directeur Jeroen Van der Auwera

De directie van het Busleyden Atheneum benadrukt extra waakzaam te zijn op deze eerste schooldag na de krokusvakantie. "De communicatie van de overheid over goede handhygiëne hebben we verspreid onder alle ouders en leerkrachten. We hangen daarover ook posters op in de schoolgebouwen. Al zal vooral het gezond verstand moeten primeren. Ik kan moeilijk een hele dag lang een poetsploeg vragen om alle deurklinken in de school te ontsmetten", zegt Van der Auwera.

Bezorgde ouders

"De afgelopen dagen heb ik uiteraard vragen gekregen van een aantal bezorgde ouders", gaat directeur Jeroen Van der Auwera voort op Radio 2 Antwerpen. "Sommigen vragen zich af of het wel verantwoord is dat die 150 skiërs op school zijn. Anderen of ze hun kinderen mogen thuishouden. Nog iemand anders suggereerde dat ik de school zou sluiten. Maar dat is uiteraard mijn bevoegdheid niet en helemaal niet aan de orde. Zoals gezegd zijn we extra waakzaam en zullen we snel ingrijpen als leerlingen of leerkrachten beginnen te hoesten of andere symptomen vertonen."

Meest gelezen