Foto: gemeente Bonheiden

Nieuw parkeersysteem in centrum Bonheiden introduceert gratis kortparkeren

In het centrum van Bonheiden is er een nieuw parkeersysteem om meer mensen naar de plaatselijke winkels te krijgen. Er zijn zes plaatsen voor kortparkeren, waar je maximum 30 minuten mag staan.

Er is een nieuw parkeersysteem in het centrum van Bonheiden. Zes plaatsen voor kortparkeren zijn uitgerust met sensoren die registreren wanneer je op zo'n parkeerplaats gaat staan. Je mag er 30 minuten gratis parkeren, zegt schepen van Mobiliteit Bart Vanmarcke (Open Vld): "Een digitaal bord telt af in groene cijfers van 30 naar 0 en geeft aan hoelang je er nog mag staan. Als het half uur voorbij is, telt het bord in rode cijfers de minuten op. Die geven aan hoelang je er nog staat nadat je parkeertijd verstreken is."

Het bord toont aan andere bezoekers in het centrum dat er een auto in overtreding is, als sociale controle

Bart Vanmarcke, schepen van Mobiliteit

"Er zijn veel handelaars in het centrum van Bonheiden waar inwoners maar even binnen moeten zijn. Daarom is het interessant om parkeerplaatsen te hebben waar er snel gewisseld wordt. Zo kunnen we de circulatie verhogen", aldus Vanmarcke.

Er is ook sociale controle. "Het bord toont aan andere bezoekers dat er een auto in overtreding is. Dat zorgt ervoor dat mensen bewuster parkeren en niet te lang op dezelfde parkeerplaats blijven staan. Bovendien krijgen de parkeerwachters een melding als je er langer dan 30 minuten staat."

Bonheiden bekijkt of er ook in deelgemeente Rijmenam zo'n parkeerplaatsen kunnen komen. 

Meest gelezen