Videospeler inladen...

Peter vertelt in "Down the road" dat hij homo is: "Ik had schrik voor de reacties, maar iedereen is positief"

Peter uit "Down the road" is blij dat hij aan de groep - en voor tv-kijkend Vlaanderen - heeft verteld dat hij homo is. Dat zegt hij in "Vandaag" op Eén. "Ik was bang voor de reacties, maar eigenlijk zijn ze enkel positief tot nog toe."

Even terug naar de aflevering van "Down the road" vorige week. Toen vertelde Peter aan Stijn dat hij op mannen valt. Stijn reageerde heel positief. "Als een jongen verliefd is op een meisje, dan is dat normaal. Als een meisje verliefd is op een meisje, dan is dat ook normaal. Liefde is liefde. Alle mensen zijn gelijk."

Bekijk hieronder het fragment en lees verder onder de video:

In de aflevering van vanavond werd het onderwerp in de groep gegooid. De reacties waren allemaal positief. "Je moet daar gewoon over doen. Je moet gelukkig zijn met jezelf", klonk het. Of nog: "Hij moet zijn hart volgen in alles wat hij doet". De emoties werden Peter even te veel, waarna hij naar zijn kamer gaat. 

Bekijk hieronder het fragment en lees verder onder de video:

"Eigenlijk weet ik al sinds mijn 21 dat ik op mannen val", zegt Peter vanavond in "Vandaag". "Ik was eigenlijk niet van plan om het te vertellen, maar ben wel blij dat ik het heb gedaan. Ik had wel wat stress, maar de reacties zijn allemaal positief. Eerst had ik schrik dat mensen mij niet zouden aanvaarden, maar dat hebben ze wel gedaan."

Dieter Coppens wist op voorhand niet dat Peter homo was. "Je leert elkaar natuurlijk wel kennen op zo'n reis en ik had wel een vermoeden", zegt hij. "Peter heeft niet enkel zichzelf bevrijd. Hij heeft ook anderen bevrijd. Dat is mooi."

Bekijk hier het volledige gesprek in "Vandaag":

Videospeler inladen...

Meest gelezen