UZA benadrukt: "Wij zijn niet het enige ziekenhuis om corona te laten testen"

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen bekijkt of het nog meer mensen kan testen op corona, maar benadrukt dat je je ook op andere plaatsen kan laten testen. Dat doet het ziekenhuis omdat het aantal vragen om getest te worden, is toegenomen.

Het aantal vragen om getest te worden op het coronavirus is toegenomen. Om de taaklast te verdelen, benadrukt het Universitair Ziekenhuis dat je ook op andere plaatsen kan testen op een mogelijke besmetting met het coronavirus. "Mensen die ongerust zijn, nemen best eerst telefonisch contact op met de huisarts", zegt Evita Bonné van het UZA. "Die schat dan in of je moet worden doorverwezen of niet. Het UZA is daarvoor dus niet de enige optie. Testen kan in zowat alle ziekenhuizen."

Je neemt best eerst contact op met je huisarts

Evita Bonné, UZA

Het aantal aanvragen van mensen die zich willen laten testen, is toegenomen en het ziekenhuis bekijkt of de testcapaciteit verder kan worden uitgebreid. 

Alle afspraken bij het UZA zijn tot woensdagochtend volgeboekt.

Meest gelezen