Jonas Roosens

Veel kampeerders voor Limburgse scholen: "Het was vermoeiend, maar er is een sterke band ontstaan"

Aan veel Limburgse scholen kampeerden ouders om hun kind in te schrijven voor volgend schooljaar. Sommigen een weekend, anderen zelfs 15 dagen. 

Deze ochtend begonnen de inschrijvingen aan de scholen en ook dit jaar werd er aan veel schoolpoorten gekampeerd. Onder andere op enkele plaatsen in Heusden-Zolder, Sint-Truiden en Hasselt. Een heleboel scholen hebben nog geen centraal aanmeldingssysteem. Om zeker te zijn van een plaatsje is aanschuiven dus de enige optie. 

Om ter eerst

Martin Dudek kampeerde sinds vrijdagmorgen aan basisschool De Toverfluit in Hasselt. “Ik kwam hier als eerste kamperen en toen zijn de andere ouders snel gevolgd. Voor vrijdag reed ik wel al elke dag langs de school om te kijken of er al iemand was. De negen plaatsen waren meteen volzet.” 

Drie dagen op voorhand is nog relatief laat als je het vergelijkt met Theo Jammaers. Hij kampeerde 15 dagen op voorhand al in zijn mobilhome voor de Daltonschool 2 in Hasselt om zijn kleindochter te kunnen inschrijven. “Om 9.30 uur komt de directrice en beginnen de inschrijvingen. Het was zeker de moeite waard, maar ik zal nu toch blij zijn als die lange periode voorbij is. Nu kunnen we hopelijk in de paasvakantie op reis gaan in de plaats van de krokusvakantie zoals we eerst hadden gepland.” 

Snurkende vrienden

Een weekend samen kamperen, dat schept een band. “Het was een heel aangenaam weekend. We hebben spelletjes gespeeld en veel gebabbeld. Er was direct een klik tussen alle ouders,” vertelt Ronald Poelmans. “Het is belangrijk dat het klikt, want we gaan elkaar in de toekomst nog vaak zien.”

In De Toverfluit mochten de ouders gelukkig in de school slapen en hadden ze geen last van het slechte weer. Maar echt goed slapen zat er toch niet in. “Het was een vermoeiend weekend. We sliepen op dunne matjes en er zaten ook een paar snurkers bij,” lacht Poelmans. Na de inschrijvingen gingen de meesten dan ook snel hun bed in. 

Meest gelezen