Radio 2

Man omgekomen bij zware woningbrand in Kortrijk

In Kortrijk is een lichaam gevonden in het huis waar afgelopen nacht een felle brand woedde.  Het gaat om de 57-jarige bewoner van het pand, een man die goed bekend was in de regio Kortrijk, onder meer als belleman van de stad. 

Het vuur ontstond vannacht rond drie uur in de Vooruitgangstraat. Twee huizen zijn uitgebrand en twee aanpalende huizen zijn onbewoonbaar door de schade. Buurtbewoonster Heidi Lauwers schoot vannacht wakker en belde de brandweer: "We werden wakker van vuurspetters en lawaai. We wisten niet direct wat het was." 

Meer dan 50 buurtbewoners zijn geëvacueerd en elders opgevangen. Voor de bewoner van het huis waar de brand ontstond, kwam alle hulp te laat. 

(lees verder onder de video) 

Videospeler inladen...

Boekenverzamelaar

De bewoner van het huis was een bekende figuur in Kortrijk. Hij was belleman, werkte in de bibliotheek en lanceerde een aantal opmerkelijke projecten. Hij had zijn huis ingericht als bibliotheek met als doel zo veel mogelijk boeken en tijdschriften te verzamelen en te voorkomen dat ze weggeggooid zouden worden. De collectie was hem al enkele jaren boven het hoofd gegroeid. Hij noemde ze de Allesbehalve Ideale Bibliotheek. 

Meest gelezen