Radio 2

Brandweerkapitein blust eigen woning in Kaprijke: "Heel vreemd om je eigen huis te blussen"

Een brandweerkapitein uit Kaprijke is afgelopen nacht uitgerukt naar zijn eigen woning. Hij en zijn vriendin hadden er recent nog een vakantiewoning van gemaakt. Het oude gedeelte van de woning is volledig uitgebrand. De brand ontstond waarschijnlijk door een kortsluiting in de keuken.

Afgelopen nacht is brandweerkapitein Patrick Goossens opgeroepen voor een brand. Groot was zijn verbazing toen het om zijn eigen woning bleek te gaan. "Er was een brand in de Rysselhofstraat, maar er stond geen nummer bij. Geen haar aan mijn hoofd dat dacht dat het om mijn eigen woning zou gaan. Pas toen ik de melding wat beter bekeek, zag ik dat het om het Rysselhof ging. Het doet dan heel raar om naar je eigen woning te rijden die in brand staat", vertelt Goossens.

Het doet heel raar om naar je eigen woning te rijden die in brand staat

Brandweerkapitein Patrick Goossens
Radio 2

Een extra officier

Patrick en zijn vriendin hebben geen directe buren. Maar een alerte buur die enkele honderden meters verder woont, had de vlammen gezien en verwittigde de hulpdiensten. Toen Patrick aankwam bluste hij eerst nog zelf mee: "Maar voor mijn eigen veiligheid en die van mijn brandweermannen heb ik een extra officier opgetrommeld. Ik wilde ook mijn vriendin kunnen bijstaan." Het is voor zijn vriendin heel pijnlijk: "Zij heeft er vroeger jaren zelf gewoond."

Het is heel pijnlijk voor mijn vriendin want zij woonde er vroeger zelf

Brandweerkapitein Patrick Goossens

4 uren blussen

Er is een vermoeden dat de brand zou ontstaan zijn door een kortsluiting in de keuken. Er is heel veel schade aan de woning. Het huis is gebouwd in landelijke stijl waardoor er veel houtwerk is. Dat bevorderde de brand en het oudere gedeelte ging dan ook volledig in de vlammen op. Het bijgebouw staat er sinds 1,5 jaar en dat is wel gespaard gebleven. Het blussen zelf duurde meer dan 4 uur. Er waren 3 tankwagens nodig om de brand onder controle te krijgen.

Radio 2

Het koppel is er het hart van in want samen hebben ze er een vakantiewoning van gemaakt. "Het was ook al maanden volgeboekt. Nu moeten we alle gasten teleurstellen dat hun verblijf niet kan doorgaan." Patrick en zijn vriendin blijven echter niet bij de pakken zitten en willen de woning zo snel mogelijk heropbouwen. "We hopen binnen een jaar weer open te zijn. Hopelijk kunnen we de ziel terug in de woning steken."

Op het moment van de brand waren er geen gasten in de woning.

Radio 2

Meest gelezen