Videospeler inladen...

Zeker 24 doden bij tornado's in Amerikaanse staat Tennessee

Twee tornado's en meerdere stormen in de zuidelijke Amerikaanse staat Tennessee hebben het leven gekost aan ten minste 24 mensen. Het noodweer sloeg toe in het midden van de nacht, toen veel mensen lagen te slapen. Honderden gebouwen zijn vernield  

De bijzonder krachtige tornado's raasden over het centrum van Tennessee en troffen vooral hoofdstad Nashville, ook de grootste stad in de zuidelijke staat, er wonen bijna 700.000 mensen. Het noodweer sloeg toe na middernacht, het ging zo snel dat mensen die in hun huizen lagen te slapen, niet de kans hadden om veiliger oorden op te zoeken.

Er zouden zeker 24 doden zijn. Tientallen mensen raakten gewond, er zijn ook nog mensen vermist.  Daarnaast is ook de materiële schade enorm. Honderden gebouwen zijn vernield, tienduizenden mensen zitten zonder stroom. Ook de lokale luchthaven zou schade hebben opgelopen.

Volgens gouverneur Bill Lee van Tennessee zullen mensen een tijdelijk onderkomen krijgen. 

Bekijk hier beelden van de enorme ravage in Nashville:

Videospeler inladen...

Bekijk hier beelden van het noodweer (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Tennessee is een van de twintig staten waar voorverkiezingen worden gehouden, op  "Super Tuesday". Die zijn toch gewoon doorgegaan. Wel gingen de kiesbureaus een uurtje later open en ze een uur sneller dicht dan gepland. President Trump en verschillende kandidaten bij de Democraten toonden hun medeleven. Trump plant vrijdag een bezoek aan Tennessee.

Er was ook sprake van tornado’s en stormen in de staten Missouri en Kentucky. 

Meest gelezen