Eén en Kom op tegen Kanker lanceren 'Walk the Talk': samen wandelen tegen kanker

Op 18 en 19 april organiseren Eén en Kom op tegen Kanker een groot wandelweekend in natuurgebied De Vijvers in Averbode. Maar 'Walk the Talk' moet meer worden dan wandelen alleen. Naast stappen tegen, wordt er ook gepraat over kanker.

Tijdens het wandelweekend kunnen deelnemers genieten van de natuur en 's middags worden ze onderweg getrakteerd op een optreden van de Miguel Wiels-band en gasten. MNM-DJ Peter Van de Veire zorgt voor de presentatie. De wandelroutes gaan door bossen en heide, langs moerassen, duinen en grasland. De deelnemers zullen kunnen kiezen wanneer en hoeveel ze wandelen: er zijn vier verschillende startsloten in de voor- en namiddag op zaterdag 18 en zondag 19 april, met routes van vijf kilometer tot maximaal 26 kilometer voor de meer geoefende wandelaar. De opbrengst van de wandeltocht gaat naar Kom op Tegen Kanker.

In het teken van de strijd tegen kanker

Van maandag 13 tot vrijdag 17 april zendt televisiezender Eén vier bovendien unieke afleveringen uit. In Durf te vragen, Factcheckers, Buurman, wat doet u nu? en A Day to Remember worden sterke verhalen gebracht van patiënten, overlevers en mensen die een dierbare verloren hebben aan kanker. Ook tijdens de uitzendingen van Vandaag en Dagelijkse kost krijgt het onderwerp kanker een centrale rol.

Meest gelezen