Gents softwarebedrijf sluit miljoenencontract met Verenigd Koninkrijk: “Coronavirus zal meer problemen geven dan brexit”

Een softwarebedrijf uit Sint-Denijs-Westrem, Itineris, heeft een miljoenencontract gesloten met een bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk. Ze gaan samenwerken met een van de grootste gas- en stroombedrijven van het land. Itineris gaat alle processen achter de energiefactuur van miljoenen Britten automatiseren. “We verwachten geen al te grote problemen door de brexit”, klinkt het. “Het coronavirus zou eerder roet in het eten kunnen gooien.”

Softwarebedrijf Itineris heeft een miljoenencontract afgesloten met een van de grootste gas- en stroombedrijven van het Verenigd Koninkrijk. “Dit is goed nieuws”, vertelt topman Edgard Vermeersch. “We zijn een groeiend bedrijf en dit jaar zal de groei spectaculair zijn. We gokken op zo’n 35 tot 40 procent meer omzet. Dat is veel in onze sector, maar we hebben dan ook hard gewerkt.” Het softwarebedrijf heeft ook al projecten lopen in de Verenigde Staten.

Onze uitdaging is nu om voldoende nieuwe werkkrachten te vinden

Extra werkkrachten

“We gaan een software installeren in het bedrijf en dat zal bijna twee jaar duren”, gaat Vermeersch verder. “We hebben dus veel werk en dat geeft veel mogelijkheden voor onze mensen. Onze uitdaging is nu om voldoende nieuwe werkkrachten te vinden.” In totaal is Itineris nu op zoek naar 60 nieuwe mensen. “We zoeken zowel mensen met een technisch profiel, als mensen met managementprofielen of handelswetenschappers.”

Brexit en coronavirus

“Alles wordt geregeld vanuit het hoofdkantoor in Sint-Denijs-Westrem”, zegt Vermeersch nog. “Maar we gaan ook een lokaal kantoor openen in Londen. Dat wil zeggen dat er mensen vanuit België naar Londen moeten reizen.” 

Vermeersch vermoedt dat de samenwerking met het Verenigd Koninkrijk goed zal lopen, ondanks de Brexit. “Het is nog koffiedik kijken welke impact de Brexit precies zal hebben”, legt Vermeersch uit. “Maar op korte termijn valt het mee omdat er heel wat overgangsmaatregelen zijn.”

“Wij verschepen ook geen goederen, wij leveren software”, gaat hij verder. “En het ziet ernaar uit dat het Verenigd Koninkrijk zich toch flexibel zal blijven opstellen bij het verkeer van mensen. Het coronavirus zou op korte termijn meer problemen kunnen geven dan de brexit; toch als dat wil zeggen dat mensen niet meer zouden kunnen reizen. Van de brexit lig ik niet wakker, die impact zal relatief beperkt zijn.”

Van de brexit lig ik niet wakker, die impact zal relatief beperkt zijn

Meest gelezen