Bende maakt meer dan 100 slachtoffers door computerfraude 

De Limburgse federale politie onderzoekt een geval van computerfraude met al zeker 100 slachtoffers. De fraude kwam aan het licht na een grootschalig onderzoek.

Een Nederlandse bende kwam aan de bankgegevens van mensen en kocht daarmee in België elektronica. Intussen werd 1 persoon opgepakt in Nederland en 6 handlangers in België. Jeroen Swijsen van het Limburgse parket: “De hoofdverdachte uit Nederland had meer dan 1000 emailadressen én de paswoorden die erbij hoorden. Dat was zeer verontrustend om te ontdekken. Iedereen werd intussen via mail gewaarschuwd dat hun paswoorden waren uitgelekt.”

Valse sms

Gisteren waarschuwde het parket van Limburg nog voor valse sms’en die zogezegd van je bank komen. In die sms staat de melding dat je bankkaart vervallen is en dat je een nieuwe bankkaart via die sms moet bestellen. Het gaat dus wel degelijk om een valse sms.

Meest gelezen