Belga

OHL: tickets voor mogelijke promotie eerste klasse vliegen de deur uit

Nu zondag speelt Oud-Heverlee Leuven één van zijn belangrijkste wedstrijden. Winnen ze twee keer van Beerschot dan gaan ze naar eerste klasse. De tickets voor die wedstrijd zijn dan ook zo goed als allemaal de deur uit. Supporters tellen nu al af. 

Nog twee wedstrijden moet OHL spelen. Twee levensbelangrijke wedstrijden. Winnen ze die, dan gaan de Leuvenaars naar eerste klasse. Maar eerst dus spelen. Te beginnen nu zondag op het Kiel in Antwerpen tegen Beerschot. Mét fans die erin geloven. Want 2/3 van de tickets zijn al uitverkocht. “Het gaan twee heel moeilijke wedstrijden worden, maar ik denk dat het gaat lukken. OHL heeft echt een sterke kern.” 

Voor anderen is de wedstrijd volgen pure nostalgie: “Ik kwam als kleine jongen altijd met mijn vader mee. Toen ze speelden ze ook in eerste klasse. Het zou mooi zijn mocht ik dit als tiener weer kunnen meemaken.” En sommigen overwegen weer een abonnement te nemen. “Als de ploeg naar eerste gaat, meteen. De tweede wedstrijd spelen ze thuis, dat zou toch echt moeten lukken.”

Vertrouwen

De abonnementen zijn doorheen de jaren misschien minder populair, de tickets voor nu zondag zijn dat zeker niet. Woordvoerder van Oud-Heverlee Leuven Roel Van Olmen. “We hebben van Beerschot zo’n 600 plekken gekregen, en die zijn zo goed als allemaal de deur uit.” De fans hebben er dus veel vertrouwen in. 

Meest gelezen