Politie Limburg Regio Hoofdstad wil toegang tot de camerabeelden van het station in Hasselt

De politie heeft de NMBS nogmaals gevraagd om toegang te krijgen tot de beelden die gemaakt worden met de camera’s in en rond het station van Hasselt. Ze wil op die manier sneller en efficiënter kunnen optreden.

In de stationsbuurt is er al langer overlast, en de politie wil er volop op inzetten om de problemen onder controle te krijgen. Korpschef Philip Pirard: “Sinds de spoorwegpolitie niet meer in Hasselt zit, willen we het toezicht doen in en rond het station. Maar dan hebben we wel de camerabeelden nodig. Als die rechtstreeks binnenkomen in ons hoofdkantoor dan kunnen we die constant monitoren.”

Frustrerend

De politiezone LRH heeft vorig jaar al eens een aanvraag ingediend bij de NMBS, maar daar is nooit een antwoord op gekomen. “We hebben geen idee waarom ze die beelden niet willen geven, terwijl het ons echt wel zou helpen”, vertelt de korpschef. “Da’s frustrerend, want we willen de veiligheid garanderen in héél Hasselt, dus ook aan het station.”

Meest gelezen