Geen stiptheidsacties meer op Brussels Airport: minister De Crem (CD&V) bereikt akkoord met vakbonden  

De luchthavenpolitie krijgt er vanaf vandaag 55 extra agenten bij. Dat is beslist na een overleg tussen de politievakbonden en het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem (CD&V). Tijdens de krokusvakantie werden verschillende stiptheidsacties gehouden op de luchthaven door onder meer het aanhoudende personeelstekort. De vakbonden laten weten dat ze geen acties meer zullen houden tot na de zomervakantie.

De politieagenten op de luchthaven van Zaventem hebben tijdens de krokusvakantie actie gevoerd om het aanhoudende personeelstekort en het gebrek aan middelen aan te kaarten. Daarnaast willen ze ook dat uitbater Brussels Airport alle politiediensten samenbrengt op de luchthaven. 

In een poging om het dossier te deblokkeren, heeft minister van Buitenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem (CD&V) de zaak naar zich toegetrokken. Vanochtend stond er een overleg gepland tussen de minister en de politievakbonden. Daar werd gezegd dat er vanaf vandaag 55 extra agenten op de luchthaven zullen worden ingezet. Ze komen van andere diensten bij de federale politie om het personeelstekort op te vangen. De vakbonden hebben dan weer beloofd om zeker geen acties meer te houden tot na de zomervakantie. 

"Het is een goede zaak dat het conflict achter de rug is, zodat nieuwe acties tijdens de komende vakanties vermeden worden", laat de minister weten.

Nog 100 extra agenten

Tegen volgend jaar wil De Crem alles samen 100 extra mensen inzetten: "Er is daarom beslist over te gaan tot een bijkomende rekrutering van 600 politiemensen, waarvan er 400 naar de federale politie gaan."

Voor de vakbondseisen rond het samenbrengen van de politiediensten wordt een voorstel overgemaakt aan Brussels Airport Company (BAC). Het is onder meer de bedoeling om de personeelsleden, die momenteel verspreid zitten over vijf verschillende locaties, samen te brengen op een tweetal locaties.

Meest gelezen