Werken aan geplande omstreden asielcentrum in Kalmthout opnieuw gestart

De werken aan het geplande asielcentrum in Kalmthout zijn opnieuw van start gegaan. Eerder werden die stilgelegd omdat er asbest werd gevonden, maar dat zit zo ingekapseld dat er geen gevaar is. 

In het vroegere schoolgebouw waar het asielcentrum moet komen, werd asbest gevonden, maar die is zo ingekapseld dat er geen asbest kan vrijkomen. Er is dus geen gevaar en dus kunnen de werken - die door het asbest stilgelegd werden - daar gewoon opnieuw van start gaan. 

Het is moeilijk te voorspellen wanneer het asielcentrum opengaat
Burgemeester Lukas Jacobs

Uit een controle blijkt ook dat er in de tuinen van de buren geen vervuiling is, maar achter het pand wel. Die zone zal dus eerst volledig gesaneerd moeten worden. Het is voorlopig onduidelijk of de opening van het centrum daardoor vertraging zal oplopen. "Wij kijken er als gemeente duidelijk en kordaat op toe dat alle werken volgens de juiste procedures en reglementering verlopen", vertelt burgemeester Lukas Jacobs. "Het is moeilijk om nu te voorspellen wat er gaat gebeuren en wanneer het asielcentrum mogelijk opengaat". 

In Kalmthout werd eerder al geprotesteerd tegen het geplande asielcentrum dat onderdak zal bieden aan 120 mensen.

Meest gelezen