Heb jij een neus voor drugs? Pelt organiseert 'drugsruikavond' 

Op 1 april is er in het cultureel centrum van Pelt een drugsruikavond. En dat is geen grap. Deelnemers leren de geur herkennen van een synthetisch drugslab. Nuttig, aangezien in het noorden van Limburg een heleboel drugslabs worden ontdekt. 

Het is de provincie Limburg die de drugsruikavond in het cultureel centrum van Pelt organiseert. Op deze avond kan je zelf aan drugs ruiken om zo de geur van synthetische drugs te leren kennen. Dat is handig, want als je de geuren kent die gepaard met productie van drugs, kan je zelf verdachte handelingen herkennen. 

Talloze druglabo's

In Noord-Limburg wordt opvallend veel drugsafval gedumpt en worden er veel drugslabo’s opgerold. Als je dus ooit iets verdacht ruikt of herkent is het belangrijk dat je dat meldt aan het Drugsmeldpunt. Dat kan volledig gratis en anoniem op het nummer 0800-20877.

Meest gelezen