Een poster voor het vroegere kasteel van Sint-Michiels toont waar het paviljoen komt en hoe het er zal uit zien.

Zomers kunstpaviljoen maakt Bruggelingen warm voor Triënnale 2021

In Sint-Michiels Brugge komt er deze zomer een paviljoen waar lokale kunstenaars zullen kunnen tentoonstellen en werken. Het paviljoen moet de sfeer zetten en mensen warm maken voor de Triënnale van volgend jaar. 

Het paviljoen is ontworpen in samenwerking met de afdeling Toegepaste Architectuur van de Hogeschool HOWEST. Zij kregen de opdracht om zoveel mogelijk met recuperatiemateriaal te werken. Het paviljoen moest ook makkelijk afgebroken kunnen worden om eventueel in de toekomst elders weer op te bouwen. Op basis van die instructies ontwierpen de studenten een paviljoen dat bestaat uit drie zeecontainers die tot één geheel geassembleerd kunnen worden. 

Negen artiesten met Brugse link

Tegen eind juni zal het paviljoen klaar zijn. Wie precies wat zal doen is nog niet bekend. Vast staat dat de artiesten een link zullen hebben met Brugge, omdat ze er geboren zijn of wonen of werken. En het is aan hen zelf om te beslissen wat ze zullen doen, al dan niet in samenwerking met andere collega's. In totaal worden er negen kunstenaars geselecteerd die elk een week lang het paviljoen zullen kunnen gebruiken als tentoonstellingplek of atelier. De bedoeling is ook meerdere kunstdisciplines te brengen: zowel schilderkunst als grafiek, architectuur en sculptuur. 

Door het paviljoen in Sint-Michiels te plaatsen hoopt Brugge de deelgemeenten sterker bij de Triënnale te betrekken.  

Meest gelezen