Videospeler inladen...

"W817-film komt er als 50.000 fans een ticket kopen"

De acteurs van de populaire jongerenreeks "W817" hebben vanochtend bij MNM en Studio Brussel aangekondigd dat ze een film zullen maken, op één voorwaarde: binnen de maand, op 4 april 2020, moeten 50.000 fans een filmticket gekocht hebben. Tussen 2 en 11 oktober dit jaar zal de film enkel voor hen te zien zijn in de zalen van Kinepolis over heel Vlaanderen.

Het is een kinderdroom die uitkomt voor de fans van het eerste uur: de cast van de jongerenreeks "W817" maakt de aangekondigde filmplannen eindelijk concreet. Het scenario is geschreven, de productie is al helemaal voorbereid en de oorspronkelijke cast is voltallig aan boord. Maar de film komt er alleen als er 50.000 tickets verkocht zijn tussen vandaag en 4 april. 

© VRT

"W817" kan zo'n 17 jaar na de laatste opnames nog steeds op een stevige fanbasis rekenen: voor de 20e verjaardag van Ketnet in 2017 stonden de acteurs opnieuw op het podium in het Sportpaleis. Duizenden fans zongen uit volle borst mee met nummers als "Zoë eet pita". "De reacties van de fans van het eerste uur waren overweldigend en de vragen naar een reünie bleven komen. We zijn dan ook vol enthousiasme aan de slag gegaan met de vraag van onze fans. Nu rekenen we op hun hulp om dit waanzinnig project te realiseren", aldus de cast.

De komische reeks "W817" liep van 1999 tot 2003 op Ketnet, maar wordt tot vandaag nog steeds herhaald. In een studentenhuis wonen een aantal jongeren samen die hun eerste stapjes zetten in het volwassen leven: ze studeren ijverig (of doen dat net niet), solliciteren voor een eerste job, worden verliefd (en soms ook op elkaar).

De film is nog niet ingeblikt, maar er is wel al een (tijdelijke) poster:

Ons jeugdjournaal "Karrewiet" sprak met de acteurs, zijn zij er klaar voor? Bekijk hier de reportage (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

In de film "8eraf!" komen de oude vrienden na 20 jaar terug samen op het huwelijksfeest van Carlo (Jenne Decleir). Tijdens een bewogen weekend ontdekken Steve (Govert Deploige), Birgit (Kadèr Gürbüz) en de rest dat er in al die jaren tegelijkertijd heel veel en heel weinig veranderd is.

Wie benieuwd is naar het weerzien van de oude kotgenoten, zal dus voor 4 april een ticketje moeten kopen. Dat kan hier. Tussen 2 en 11 oktober dit jaar kunnen fans de film dan in de zalen van Kinepolis bekijken. Geen zorgen: als de kaap van 50.000 tickets niet wordt gehaald, krijgen alle mensen die al een ticket gekocht hebben hun geld gewoon terug.

Bekijk hier het gesprek met acteurs Acteurs Kadèr Gürbüz en Danny Timmermans in "Vandaag":

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder de allereerste aflevering van "W817":

Videospeler inladen...

Meest gelezen