AFP or licensors

Vlaming die werkt voor Democratische Partij : "Sanders of Biden? Ik ben de oude mannen beu"

Thierry Wernaers uit Boom woont al 20 jaar in North Carolina en is fervent Democraat. "Ik heb op Elizabeth Warren gestemd. Ik vond het wel eens tijd voor een vrouw als president", vertelt hij in "Start Je Dag" op Radio 2 Antwerpen.

Thierry Wernaers is afkomstig uit Boom en woont intussen al 20 jaar in North Carolina in de Verenigde Staten. Hij is lid van de Democratische partij en zat een hele dag in een ontmoetingslokaal in North Carolina om Super Tuesday op de voet te volgen.

Joe Biden (77) en Bernie Sanders (78) zijn de populairste kandidaten bij de Democraten. "Ik heb voor geen van beiden gestemd", zegt Thierry Wernaers. "Ik stemde voor Elizabeth Warren. Ik vond het wel eens tijd voor een vrouw. Maar helaas ziet het er naar uit dat haar campagne niet veel verder zal gaan na vanavond." Elizabeth Warren haalde erg weinig stemmen.

"Ik ben de oudere heren een beetje beu", vertelt Wernaers op Radio 2 Antwerpen. "Maar zowel Joe Biden als Bernie Sanders zijn wel een miljoen keer beter dan wat er nu in het Witte Huis zit."

Wernaers gaat dan ook deze zomer campagne voeren voor de Democraten. "Ik ga er echt alles aan doen om te voorkomen dat Donald Trump een tweede ambtstermijn wint."

Meest gelezen