Wikimedia

Sint-Idesbald krijgt weer een bankautomaat

SInt-Idesbald bij Koksijde krijgt een bankautomaat. De badplaats heeft al sinds september 2018 jaar geen bankautomaat meer en dat is vervelend voor de inwoners én voor de toeristen. De gemeente heeft onderhandeld met de bank Fortis die eind deze maand opnieuw een automaat plaatst. De gemeente Koksijde betaalt wel zelf 15.000 euro voor de automaat. De inwoners zijn blij, voor zichzelf en voor de toeristen. 

De verdwenen bankautomaat kwam ook op de gemeenteraad. Er kwam overleg tussen Fortis en de gemeente Koksijde. Die mocht een bankautomaat plaatsen, als ze zelf 15.000 euro betaalde. De gemeenteraad ging akkoord met de regeling. 

Behelpen

Voor de vaak oudere inwoners van Sint-Idesbald was het de laatste jaren behelpen. Velen vroegen aan de uitbater van een supermarkt om na hun aankoop telkens 50 euro te mogen ophalen. Anderen haalden met de taxi geld op in een bankautomaat in Koksijde. Er werd daarvoor zelfs nog even een busje ingelegd, dat later weer werd afgeschaft. Eind deze maand krijgt Sint-Idesbald dus opnieuw een bankautomaat.

Meest gelezen