Radio 2

Brandweerzone Vlaams-Brabant West zoekt 40 vrijwilligers: "Ideale vrijwilliger is iemand die handen uit de mouwen wil steken"

De brandweer van de zone Vlaams-Brabant West zoekt nieuwe vrijwilligers maar die selectie loopt niet zo van een leien dakje. Want het is geen hobby en als kandidaat brandweerman of vrijwilliger moet je onder meer eerst een geschiktheidsattest halen.

Als je wil solliciteren is niet alleen de motivatie heel belangrijk, maar je moet ook over een aantal cognitieve, technische en fysieke competenties beschikken om lid te kunnen worden van de brandweer. Zo moet je onder meer in het bezit zijn van een bewijs dat je een goede fysieke conditie hebt; het Federaal Geschiktheidsattest (FGA).

Daarna mag je gaan solliciteren, maar ook daar komen nog enkele proeven bij kijken zegt Alain Habils van de brandweerzone Vlaams-Brabant West: “Ja, als kandidaat brandweerman of vrijwilliger moet je zelf eerst het een en ander  organiseren. Een ideale vrijwilliger is iemand die de handen uit de mouwen wil steken en die vooral goed begrepen heeft, dat vrijwilliger zijn niet vrijblijvend is. Het is niet echt een hobby, het is een bijberoep en wij verwachten van de kandidaten dat zij zich engageren.”

Voor meer informatie kan je terecht op de website van brandweerzone Vlaams-Brabant West. Of in je lokale brandweerpost: daar houden ze nog infoavonden.

Meest gelezen