Genesis in 2007, het jaar dat ze voor het laatst samen op tournee gingen.
AP2007

Britse rockband Genesis gaat na 13 jaar opnieuw op tournee

De Britse rockband Genesis, met zanger en drummer Phil Collins als boegbeeld, gaat na 13 jaar opnieuw op tournee. Eind dit jaar zullen ze enkele concerten geven in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De band maakte het nieuws vanmorgen bekend op BBC Radio 2.

De geruchten over een comeback van Genesis deden al een tijdje de ronde. Maandag postte de band nog een foto op zijn Instagram-account met de mededeling "En toen waren er drie..." Vanmorgen bevestigden zanger en drummer Phil Collins, toetsenist Tony Banks en bassist en gitarist Mike Rutherford het nieuws op de Britse radio. "Het is een natuurlijk moment", zegt Banks. "We zijn allemaal goede vrienden, we leven allemaal nog, dus ja, hier zijn we."

Op 16 november trapt Genesis hun "Last Domino"-tournee af in Dublin, in Ierland. Later treden ze nog op in Liverpool, Leeds, Birmingham, Belfast, Manchester, Newcastle en Glasgow. Er staan ook twee concerten in de O2 Arena in Londen gepland. De ticketverkoop start komende vrijdag.

(tekst gaat voort onder de tweet)

Peter Gabriel, de oorspronkelijke oprichter van Genesis, zal er niet bij zijn.  Het trio zal op het podium het gezelschap krijgen van Daryl Stuermer op gitaar en bas en van Nicholas Collins, de 18-jarige zoon van Phil Collins, op de drums.

De band is nu volop bezig met de setlist. "Er zijn songs waarvan je aanvoelt dat je ze moet spelen, omdat het publiek zich bedrogen zou voelen als je het niet doet", vertelde Phil Collins op de radio. "We werken nog aan de juiste samenstelling."

Genesis werd opgericht in 1967 en was in de jaren 70 vooral bekend als een progressieve rockband. In de jaren 80 evolueerden ze onder zanger Phil Collins naar een meer mainstream geluid en boekten ze hun grootste successen. Ze maakten 15 studio-albums en verkochten wereldwijd meer dan 100 miljoen platen. Enkele van hun bekendste hits zijn "Land of confusion", "Jesus he knows me" en "I can't dance".

Meest gelezen