Eerste coronabesmetting in Limburg: Leerkracht lichamelijke opvoeding in Sint-Hubertuscollege in Neerpelt

Een leerkracht lichamelijke opvoeding in het Sint-Hubertuscollege (WICO Campus) in Neerpelt heeft positief getest op het coronavirus. Zij kwam afgelopen weekend terug uit Noord-Italië, maar bleef preventief thuis waardoor de leerlingen en leerkrachten geen enkele risico liepen.

De leerkracht lichamelijke opvoeding ging skiën in Noord-Italië en kwam afgelopen weekend naar huis. "Ze liet me zondag weten dat ze zich slap voelde", zegt directeur Eric Hendriks. "Ze hoestte en ze had lichte koorts. Gezien de toestand, heb ik haar gevraagd om preventief thuis te blijven." Maandagochtend heeft de huisdokter een test afgenomen en de uitslag was vandaag positief.

Geen risico voor leerlingen en leerkrachten

"Er is op geen enkel moment een risico geweest voor de leerlingen", zegt de directeur. "De leerkracht is geen enkel moment op school geweest na haar vakantie en ze bleef thuis, samen met haar man en twee kinderen." Het gezin moet de komende twee weken thuis blijven.

"Ze is heel teleurgesteld en gefrustreerd

Voor de leerkracht kwam het nieuws hard binnen. "Ze is een master lichamelijke opvoeding", gaat de directeur verder. "Die wil niet thuis zitten en afwachten. Dus ze was heel teleurgesteld en gefrustreerd. Zo lang je niet zeker weet dat het corona is, kan het ook een griepje zijn, maar als het toch corona blijkt te zijn, valt dat wel erg tegen."

Meest gelezen