Radio 2

Na 10 jaar: gratis zomerfestival Zandrock in Oostende stopt ermee

Het gratis zomerfestival Zandrock in Zandvoorde bij Oostende stopt ermee. De organisatoren willen het festival niet meer organiseren, omdat ze te weinig subsidies krijgen van de stad. Zandrock heeft tien jaar bestaan.

Zandrock begon als een eendagsfestival, maar groeide in de loop der jaren uit tot een festival van 3 dagen met maar liefst 10.000 bezoekers. Er stonden vaak grote namen op de affiche, zoals Oostendenaar Arno en metalband Channel Zero.

Geen subsidies, geen festival

Het festival kreeg telkens 25.000 euro van de stad Oostende. "Maar die subsidie is nu geschrapt", zegt organisator Xavier Catrysse. "Zonder de steun van het stadsbestuur kunnen wij het niet bolwerken. Wij hebben als gratis festival echt grote namen naar Zandvoorde gebracht. Het is jammer dat ons festival nu stopt, maar we kunnen trots zijn op onszelf."

In de plaats van Zandrock komt er nu een kleinschalig winterevenement rond de kerstperiode.

Meest gelezen