Hasselaar volgt Democratische voorverkiezingen in VS op de voet: "Als je geen geld hebt, doe je niet mee"

De campagne van Bernie Sanders, kandidaat voor de Democratische voorverkiezingen, wordt mee ondersteund door Fabio Romagnoli uit Hasselt. Hij geeft advies als marketingexpert aan vrijwilligers en belde bij de vorige presidentsverkiezingen zelf kandidaten op. 

Voor Fabio Romagnoli is het een zeer korte nacht geweest. Hij heeft namelijk de hele nacht lang de Democratische voorverkiezingen in de Verenigde Staten op de voet gevolgd. “Het is een uit de hand gelopen hobby geworden”, geeft Romagnoli toe.

“Mijn passie voor de presidentsverkiezingen komt door mijn beroep. Ik heb een bedrijfje dat marketing– en strategieadvies geeft. Met dat bedrijf zijn we terecht gekomen bij de campagne van Bernie Sanders”, vertelt de Hasselaar. “Dit jaar heb ik een adviserende rol, om ervoor te zorgen dat er meer vrijwilligers zich aansluiten voor de campagne van Bernie Sanders. Nu is dat een veel grotere beweging dan vroeger.”

Ik belde met mijn team de hele dag Amerikanen op vanuit België

Fabio Romagnoli

Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 was Fabio Romagnoli een van die vrijwilligers. “Ik belde met mijn team de hele dag Amerikanen op vanuit België, om hen te overtuigen om op Bernie Sanders te stemmen. Zulke campagneteams zitten over de hele wereld.”

Volgens Romagnoli speelt geld een grote rol in de Amerikaanse verkiezingscampagnes. “De exposure is heel belangrijk. Als je niet gehoord wordt, doe je niet mee”, vindt de man uit Hasselt. “Michael Bloomberg heeft 700 miljoen dollar geïnvesteerd in zijn campagne. Joe Biden komt heel veel in de media, en ook Sanders heeft 45 miljoen dollar opgehaald bij kleine donoren. Als je dat niet hebt, kan je gewoonweg niet meedoen. Je ziet dat de kandidaten die dat geld niet hebben uit de race stappen, omdat ze de mediabudgetten niet kunnen betalen."

Meest gelezen