C-hotels

Hotelkamers aan de kust en in Brugge en Ieper geannuleerd door coronavirus

Het coronavirus laat zich stilaan ook voelen in de toeristische sector in West-Vlaanderen. Zowel aan de kust, als in Brugge en Ieper zijn er sinds deze week toeristen en zakenmensen die hun kamer annuleren. 

Verschillende restaurants en hotels zien minder klanten door de angst voor het coronavirus. Xavier Vercaemst van C-hotels baat 9 hotels uit in Blankenberge, Middelkerke, Oostende en De Panne. Hij zegt dat hij 30 procent minder omzet heeft deze maand.

"Vooral de zakenreizen worden geannuleerd", zegt Vercaemst. "Het airco-bedrijf Daikin uit Oostende is een goeie klant van ons. Zij annuleerden nu al 50 kamers per week tot eind mei voor hun klanten uit Japan en China. In ons hotel Andromeda zijn er ook al 7 seminaries afgezegd door Belgische bedrijven. Dat gaat dan om een 90-tal kamers per seminarie."

Fransen zeggen citytrip naar Brugge af

Ook de horeca in Brugge ontsnapt niet aan de gevolgen van het coronavirus. Verschillende hotels en restaurants in Brugge zien minder klanten door de angst voor het coronavirus. Vooral Chinese en Japanse toeristen haken af. Michaël Roodhooft van hotel-restaurant Central op de Grote Markt in Brugge: "Wij ontvangen veel groepen die per bus naar hier komen. We hebben nu al 8 bussen met Franse toeristen die hebben afgezegd. Het is bang afwachten voor ons."

Amerikaanse en Australische groepen zeggen hun kamer op in Ieper, omdat ze bang zijn om naar Europa te komen

Ruth van het Albion hotel

Ook in Ieper worden er hotelkamers geannuleerd. Dat zegt Ruth van het Albion hotel: "We hebben annulaties van groepen uit Australië en Amerika door het coronavirus. Maar we willen positief blijven, omdat de reizen omgeboekt worden. Ze durven de komende maanden niet naar Europa komen, maar de meeste groepen stellen hun reis uit tot in het najaar."

Chocoladeverkoper Peter Degroote zegt dat er niet minder toeristen rondlopen in Ieper op dit moment, maar hij maakt zich wel zorgen over de komende weken: "Het toeristische seizoen in Ieper start rond deze periode met leerlingen van Engelse scholen die Ieper bezoeken. Mocht het coronavirus serieus uitbreken in Groot-Brittanië, dan kan het gebeuren dat scholen sluiten en trips naar hier worden geannuleerd.  Dat kan zware gevolgen hebben voor de handelaars in Ieper."

Meest gelezen