120 leerlingen afwezig in school in Tienen nadat leerling besmet was geraakt met coronavirus

In het Atheneum van Tienen zijn vandaag opmerkelijk meer scholieren afwezig dan op een doorsnee schooldag. Gisteren raakte bekend dat een leerling besmet was met het coronavirus. Een tweede leerling testte intussen negatief op het virus. 

In het Atheneum van Tienen zijn vandaag opmerkelijk meer scholieren afwezig dan op een doorsnee schooldag. De directies riepen in een brief gericht aan de ouders nochtans op om de kinderen naar school te sturen. "Er gaan ongeveer 830 leerlingen naar het Atheneum van Tienen", zegt Bart Diliën, woorvoerder scholengroep Huis 11 in Tienen. "Vandaag zijn er ongeveer 120 leerlingen niet komen opdagen. Op een normale woensdag zijn er zo'n 25 tot 30 leerlingen afwezig door ziekte.  Dat is toch beduidend meer."

Scholieren zullen niet meteen gestraft worden als blijkt dat ze niet komen opdagen omdat ouders ongerust zijn

Bart Diliën, Scholengroep Huis 11 in Tienen

De school volgt nu een procedure waarbij elke leerling wordt opgebeld. "We bellen alle 120 leerlingen op", zegt Bart Diliën. "Er wordt dan aan de ouders gevraagd wat er juist aan de hand is. Als er spijbelaars blijken bij te zijn, zijn ze onwettig afwezig. Als er ouders bij zijn die zeggen dat ze ongerust zijn over het corornavirus en hun kinderen daarom thuis laten, gaan we daar pragmatisch mee om." Er zal dus niet meteen gestraft worden. "We zullen de ouders wel op hun verantwoordelijkheid wijzen en er ook de nadruk op leggen dat er geen reden is om de kinderen thuis te houden."

Tweede leerling niet besmet

De tweede scholier van het Atheneum Tienen waarvan vermoed werd besmet te zijn, omdat hij de kamer had gedeeld met de positief geteste laatstejaars, blijkt woensdag volgens het testresultaat niet besmet te zijn. De leerling wordt uit voorzorg wel gevraagd om 14 dagen thuis te blijven. De resultaten van een derde leerling worden nog verwacht. En een vierde leerling, die op een andere school zit, testte eveneens negatief.  

Videospeler inladen...

Meest gelezen