Radio 2

Nieuw kunstevenement Contrei Live deze zomer in zuiden van West-Vlaanderen

Deze zomer kan je in het zuiden van West-Vlaanderen naar een nieuw kunstevenement: Contrei Live. 16 installaties van buitenlandse kunstenaars zullen te zien zijn in onder andere Kortrijk, Wevelgem en Waregem.

Het kunstevenement Contrei Live is een initiatief van de intercommunale Leiedal, de vereniging voor streekontwikkeling in Zuid-West-Vlaanderen. 13 gemeenten werken hieraan mee. De kunstwerken zullen meestal langs of op het water geïnstalleerd zijn, om de mensen bewust maken van de klimaatverandering en het tekort aan water.

Drijvende tuinen in Kortrijk

"In Kortrijk zullen drijvende tuinen te zien zijn", zegt Filip Van Haverbeke van de intercommunale Leiedal. "Floating Gardens is een ontwerp van de Franse landschapsarchitect Michel Desvigne. Dat zal komen op en rond de Leieboorden in het centrum van Kortrijk. Er komt ook een Rain Amplifier van de Nederlander Matthijs la Roi. Het is een soort waterorgel dat zal werken met het geluid van het water."

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

Contrei Live is te zien van 13 juni tot eind oktober. De organisatoren hopen op meer dan 100.000 bezoekers.

Meest gelezen