Leerling Kindsheid Jesu in Hasselt test positief op corona: "Ze is na de vakantie niet in school geweest"

Na een leerkracht lichamelijke opvoeding in het Sint-Hubertuscollege in Pelt, testte ook een leerling van de middelbare school Kindsheid Jesu in Hasselt positief op corona.  Het gaat om de twee eerste gevallen die in Limburg zijn vastgesteld. Noch de leerkracht, noch de leerling zijn na de krokusvakantie nog op school geweest. 

De leerling van Kindsheid Jesu die positief testte op corona, woont niet in Limburg. Ze zat op internaat in de school. Na haar skivakantie vorige week voelde ze zich ziek en bleef ze thuis. Ook een andere internaatsleerling die deze week ziek naar huis ging, werd getest. De uitslag van die test is nog niet bekend. 

We hebben gisteren al proactief maatregelen genomen, nog voor de uitslag van de test bekend was

Werner Nevels, directeur Kindsheid Jesu

"We hebben gisteren al preventieve maatregelen genomen, samen met volksgezondheid en het CLB", zegt directeur Werner Nevels van Kindsheid Jesu. "Zo hebben we gisteren al de ouders op de hoogte gebracht omdat we er gisteren al van uit gingen dat het om een positief resultaat zou gaan."

De twee leerlingen én hun gezin zijn voorlopig in quarantaine geplaatst

De besmette leerlingen hebben griepsymptomen

"Ik heb vandaag nog contact gehad met de familie van één van de meisjes", zegt Nevels. "De symptomen zijn te vergelijken met griepsymptomen. De ene heeft er meer last van dan de andere. De meisjes en hun gezinnen zijn voorlopig in quarantaine geplaatst."

De andere leerlingen reageren rustig

"We hebben gisteren de leerlingen en hun ouders ingelicht", gaat Nevels verder. "We zijn ook in de klas van het meisje geweest. De meeste leerlingen hebben rationeel gereageerd op het nieuws. Er zijn vandaag zelfs minder leerlingen afwezig dan in dezelfde periode vorig jaar."

Meest gelezen