Het natuurgebied De Slufter in het noorden van Texel. Foto: Txllxt.

Pas op voor drijfzand op het Nederlandse Waddeneiland Texel

In Nederland wordt gewaarschuwd voor gevaarlijk drijfzand op het noordelijke eiland Texel. De voorbije weken zijn daar een aantal mensen weggezakt in het zand van het natuurgebied De Slufter, soms tot hun middel en dat is erg gevaarlijk. 

Het gaat om het natuurgebied De Slufter in het noorden van het eiland Texel. Daar zijn nu waarschuwingsborden geplaatst om wandelaars attent te maken op het gevaar van drijfzand.

De voorbije maand zijn daar een aantal wandelaars vastgeraakt in drijfzand. Sommigen zakten tot hun middel weg. Dat is op zich al gevaarlijk, maar zeker omdat het water in De Slufter erg hoog kan komen te staan, aldus boswachter Anna Sprenkeling aan de publieke omroep NOS.

Volgens Sprenkeling kan je drijfzand herkennen als je voetsporen zich meteen vullen met water. Dan is het beter om terug te gaan naar drogere plekken. 

Een groot deel van De Slufter loopt bij hoogwater onder water. Als wandelaars dan vastzitten, kan dat gevaarlijk zijn. Texel is het grootste waddeneiland en ligt ten noorden van Holland. Veel mensen komen daar graag wandelen wegens de rust en de natuur.

Meest gelezen