Twee scholen uit Dilbeek gaan niet op sneeuwklassen naar Noord-Italië 

De leerlingen van twee lagere scholen uit Dilbeek vertrekken niet op sneeuwklassen naar Noord-Italië. Normaal zouden zo'n 120 leerlingen nu vrijdag vertrekken, maar de scholen hebben in overleg met de gemeente beslist om thuis te blijven uit vrees voor het coronavirus. 

De sneeuwklassen van lagere school De Klimop en Jongslag naar Noord-Italië gaan niet door. Dat heeft de gemeente in overleg met de scholen  beslist. De leerlingen zouden normaal vrijdag op sneeuwklassen vertrekken naar Zuid-Tirol, maar de regio waar de kinderen zouden verblijven valt onder risicogebied voor het coronavirus. 

Burgemeester Willy Segers (N-VA) zat woensdagnamiddag samen met de scholen. “We hebben contact gehad met de hogere overheden omtrent reisadvies. Aanvankelijk was de regio nog vrijgegeven, maar sinds gisteren is daar verandering in gekomen. Vanuit Nederland was al advies om er niet naartoe te reizen, en dat zal weldra ook voor België gelden." 

De gemeente- en schoolbesturen wilden zo dicht mogelijk bij de vertrekdatum beslissen om zeker te zijn van hun zaak. “Vanmiddag zijn de ouders en kinderen gecontacteerd dat de reis niet doorgaat", zegt burgemeester Segers. "Morgen zit het schepencollege nog eens samen om alles officieel te maken en te bekijken of er een vervangprogramma komt en of de kosten kunnen terugbetaald worden."

Feesten afgelast

Enkele scholen uit onze regio gelasten ook hun feesten af om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.  Zo zal er nu vrijdag geen carnavalsbal zijn in basisschool De Vleugel in Zaventem. Dat is een feest waar ook ouders en inwoners van Zaventem welkom zijn, maar de school wil naar eigen zeggen geen onnodige risico's nemen. 

Ook in Hoegaarden schaft de gemeentelijke basischool het jaarlijkse Boloobal van nu vrijdag af. Het grootouderfeest op 18 maart wordt mogelijk verplaatst naar een andere datum, omdat grootouders een kwetsbare groep vormen voor het coronavirus.  

 

Meest gelezen