Jonas Hamers / ImageGlobe

Stefaan krijgt al twee jaar post van het parket Halle-Vilvoorde: "Wat doen vertrouwelijke documenten in mijn bus?"

In Asse komen brieven en poststukken die voor het parket Halle-Vilvoorde bedoeld zijn, al twee jaar lang in de verkeerde brievenbus terecht. Stefaan De Bondt brengt de post plichtsbewust een paar keer per week zelf naar het kantoor van het parket, maar hij wil dat de situatie stopt. "Dat zijn vaak heel vertrouwelijke stukken. Ik ben het stilaan beu."

Stefaan woont in de Mazier in Asse en het kantoor van de procureur des konings ligt in de Nerviërsstraat. "Ik begrijp de verwarring niet. Wij liggen echt wel een eindje uit elkaar. Als de postbode langskomt, moet hij toch zien dat het adres en de naam niet overeenkomen? Ik heb het al meermaals gemeld aan Bpost en ze hebben beloofd om het op te lossen, maar voorlopig zonder resultaat", vertelt hij.

Processen-verbaal en dossiers

Tussen de post zitten veel vertrouwelijke documenten. "Dat zijn processen-verbaal, dossiers, ... Ik wil dat het stopt. Ik maak me trouwens zorgen, want waar komt mijn post dan eigenlijk al jaren terecht?" In het begin bracht Stefaan de post zelf terug naar het sorteercentrum van Bpost, maar ook dat haalde niets uit. "Een week later staken die stukken gewoon weer in mijn bus." Ook bij het parket van Halle-Vilvoorde zitten ze erg verveeld met de zaak. "Wij nemen dit heel ernstig”, zegt woordvoerster Carol Vercarre. “We hebben het aangekaart bij de  FOD Justitie en bij Bpost. Bpost heeft interne maatregelen genomen, waardoor het probleem zich niet meer zou mogen voordoen.”

"De fout gebeurt vermoedelijk bij het sorteren van de post," klinkt het intussen bij Bpost. "We nemen onmiddellijk contact op met de postbode. Dit probleem moet snel in orde komen."

Meest gelezen