"Stelplaats" Leuven sluit tijdelijk de deuren door problemen met drugsdealende jongeren

Stelplaats, de Leuvense ontmoetingsplaats voor jongeren in de vroegere  stelplaatsen van De Lijn, sluit twee weken de deuren. De laatste tijd waren er te veel problemen met jongeren. "Een grens werd overschreden, daarom dat we moesten ingrijpen", zegt schepen Dirk Vansina (CD&V). 

"Stelplaats is een fantastisch plek voor jongeren in Leuven waar zij kunnen samenkomen, kunnen skaten, concerten organiseren, enz.", vertelt Dirk Vansina. "Wij willen dat dat ook zo blijft, maar we hebben helaas moeten vaststellen dat er een aantal jongeren daar dingen deden die te ver gingen. Het ging over dealen van drugs en het verkopen van gestolen gsm's."

Voor het Leuvense stadsbestuur een brug te ver en de aanleiding om de Stelplaats twee weken te sluiten. "Wij kunnen dit absoluut niet tolereren. We hebben met de jongeren gepraat, maar helaas bleven de incidenten niet uit. Daarom hebben we beslist om kordaat op te treden en de stelplaats tijdelijk te sluiten in het belang van de jongeren. De geplande activiteiten onder toezicht gaan wel nog door." 

Meest gelezen